Europa

Tillbaka till Vinområden >>

Vinområden

EUROPA (>>)
Europa är världens ledande tillverkare av vin. Mellan 2009 och 2014 var den genomsnittliga årliga produktionen var 167 miljoner hektoliter. Den står för 45% av världens vinodlingsarealer , 65% av produktionen, 57% av den globala konsumtionen och 70% av exporten globalt sett. Största vinproducerande länder är Italien, Frankrike och Spanien.

Klicka på kartan för att lära mer om ett område.

Vinlagar

EUROPA - QWPSR (EUROPA)
"Kvalitetsviner" framställda inom specificerade områden (ofta förkortat till QWPSR) är en kvalitetsindikator som används inom Europeiska unionens bestämmelser för vin och den identifierar viner genom skyddade geografiska beteckningar. EU reglerar och definierar status för "kvalitetsviner" enligt produktionsmetod, organisation och geografiskt läge.
Länk

EUROPA - TW (EUROPA)
I Europeiska unionens förordningar är bordsvin (TW) den lägre av två övergripande kvalitetskategorier (det högsta av vilken kvalitet viner framställda i specificerade områden (QWPSR). De flesta EU-länder har en nationell klassificering kallas bordsvin i landets officiella språk. Som exempel kan nämnas 'vin de table' i Frankrike, 'vino da tavola' i Italien, 'vino de mesa' i Spanien, 'vinho de mesa' i Portugal, 'Tafelwein' i Tyskland.
Länk


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/idrottsc/public_html/vinkunskap/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405